شنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۴ Saturday, 19 April , 2025 ساعت ×
شناسه : 281756
فروردین ۲۷, ۱۴۰۴ ساعت: 18:26
رویترز: تحریم نفت ایران موجب افزایش قیمت جهانی این کالا شد
خبرگزاری بین‌المللی رویترز نوشت: قیمت نفت در پی اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه واردکنندگان چینی نفت ایران، بیش از یک دلار در هر بشکه افزایش یافت.

به گزارش بازتاب خبر از رویترز، نفت برنت با افزایش ۱.۰۸ دلار (۱.۶۷ درصد) به ۶۵.۷۵ دلار در هر بشکه و نفت وست تگزاس اینترمیدیت با رشد ۱.۱۴ دلار (۱.۸۶ درصد) به ۶۲.۴۷ دلار در هر بشکه رسید.

ساعاتی پیش وزارت خزانه داری آمریکا، تحریم های جدیدی به بهانه خرید نفت تهران اعمال و بر واردکنندگان چینی فشار خود را افزایش داد.

وزارت خزانه داری آمریکا افزود: امروز، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (OFAC) یک پالایشگاه مستقل مستقر در چین موسوم به «تی‌پات» (کوچک) به نام شرکت شیمیایی شاندونگ شنگ‌شینگ را به دلیل نقش آن در خرید بیش از یک میلیارد دلار نفت خام ایران، از جمله از یک شرکت صوری متعلق به نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران (IRGC-QF)، تحریم کرد.

وزارت خزانه داری آمریکا ادامه داد: دفتر کنترل دارایی‌های خارجی همچنین تحریم‌های بیشتری را علیه چندین شرکت و کشتی که مسئول تسهیل حمل و نقل نفت ایران به چین به عنوان بخشی از «ناوگان مخفی» ایران هستند، اعمال می‌کند.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا ادعا کرد: «هر پالایشگاه، شرکت یا دلالی که تصمیم به خرید نفت ایران یا تسهیل تجارت نفت این کشور بگیرد، خود را در معرض خطر جدی قرار می‌دهد. آمریکا متعهد به مختل کردن اقدامات همه بازیگرانی است که از زنجیره تأمین نفت ایران پشتیبانی می‌کنند، زنجیره‌ای که حکومت ایران از آن برای حمایت از گروه‌های وابسته و شرکای تروریستی خود استفاده می‌کند.»

وزارت خزانه داری آمریکا همچنین گفت: اقدام امروز طبق فرمان اجرایی (E.O.) ۱۳۹۰۲ انجام می‌شود که بخش‌های نفت و پتروشیمی ایران را هدف قرار می‌دهد و دومین اقدام اوفک علیه یک پالایشگاه کوچک است که نفت خام ایران را خریداری کرده است. این، همچنین ششمین دور تحریم‌هایی است که فروش نفت ایران را از زمان صدور یادداشت امنیت ملی ریاست جمهوری شماره ۲ (NSPM-۲) توسط رئیس جمهوری هدف قرار می‌دهد و کارزاری برای اعمال حداکثر فشار اقتصادی بر ایران است.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که در دور دوم ریاست جمهوری خود بارها برای رسیدن به توافق با ایران ابراز امیدواری کرده، ۴ فوریه ۲۰۲۵ برابر با ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ با امضای یادداشتی برای تداوم سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد که آماده گفتگو با رئیس جمهوری ایران است. او با بیان این ادعا که برای امضای این یادداشت «دچار تردید» بوده است، مدعی شد: «این برای ایران خیلی سخت است. امیدوارم مجبور نباشیم خیلی از آن استفاده کنیم.» باید دید آیا می‌توانیم به توافقی با ایران برسیم؟

دور اول مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به میزبانی عمان، روز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ در مسقط برگزار شد و دو طرف نتیجه گفت‌وگوها را سازنده و رو به جلو توصیف کرده‌اند. بر اساس برنامه اعلام شده، دور دوم گفت‌وگوها قرار است روز شنبه ۳۰ فروردین برگزار خواهد شد.

مقامات دولت آمریکا همچنان اظهارات و اقدامات متناقض خود را تکرار و ضمن تهدید به اقدام نظامی، خواستار مذاکره مستقیم با جمهوری اسلامی ایران هستند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.